Flanders Food Faculty Trainingscentrum vandaag geopend

• 20 december 2017

Vanmiddag opende in Harelbeke het  ‘Flanders Food Faculty Trainingscentrum’, de nieuwe thuisbasis van het National Culinary Team. Gastronomisch bondscoach Jo Nelissen zal er het Young Chefs Team en het team Bocuse d’Or klaarstomen voor de finales in respectievelijk Luxemburg en Turijn. Het trainingscentrum bestaat uit twee aparte keukens, gemaakt op maat van deze wedstrijden.

Lode De Roover, chef van restaurant Fleur De Lin, won vorige maand de Belgische finale van de Bocuse d’Or en zal ons land in juni 2018 vertegenwoordigen op de Europese finale in Turijn. De Bocuse d’Or is de belangrijkste internationale culinaire wedstrijd en wordt officieus het wereldkampioenschap koken genoemd. Daarnaast is ons land is voor de eerste maal ooit geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup, die in november 2018 georganiseerd wordt in Luxemburg. De hotelscholen uit Vlaanderen en Brussel hebben hun beste leerlingen en jong-afgestudeerden afgevaardigd om te strijden voor een plaatsje in het achtkoppige team dat in januari wordt geselecteerd. Gastronomisch bondscoach Jo Nelissen heeft als opdracht om Lode De Roover en zijn commis Piet Vande Casteele alsook het jong geweld van het Young Chefs Team de volgende maanden intensief voor te bereiden.

Jo Nelissen: “Ons land heeft een oersterke culinaire basis. We hebben steeds een vooraanstaande plaats ingenomen in de Bocuse d’Or en staan op de derde plaats wat het aantal podiumplaatsen betreft. Toch zijn we er nog nooit in geslaagd om de gouden medaille in de wacht te slepen. Sinds 1999 behaalden we geen podiumplaats meer en dat is nu net van groot belang  om onze gastronomische uitstraling kracht bij te zetten. We durven terug hoog te mikken. De omkadering van de Flanders Food Faculty zorgt ervoor dat we met Horeca Vlaanderen ons team optimaal kunnen voorbereiden in een professionele oefenkeuken. Een primeur voor ons land!”

Bekijk de reportage van VTM Nieuws hier.