Flanders Food Faculty verwelkomt 3 nieuwe Captains of Gastronomy

• 12 september 2016

De ‘Captains of Gastronomy’ fungeren als stuurgroep van de Flanders Food Faculty en zijn de voortrekkers van een sector die de culinaire toekomst Vlaanderen verzekert. Ze hebben elk reeds hun strepen verdiend binnen de toeristische en/of gastronomische wereld.

We mogen reeds beroep doen op 16 gedreven captains en vanaf heden verwelkomen we 3 nieuwe; Wim Ballieu, Joachim Boudens en Bernard Lefèvre.

Wim Ballieu is oprichter van het foodconcept Balls & Glory: handgemaakte, gevulde gehaktballen met een twist. Het in 2013 uitgeroepen ‘Beste Foodconcept van Europa’ is klaar om de wereld te veroveren met vestigingen in Gent,  Antwerpen, Brussel, Leuven en Eindhoven. Wim Ballieu staat in zijn keuken garant voor eenvoud, vakmanschap en seizoensgebonden ingrediënten.

Joachim Boudens ging in 2002 aan de slag in Hertog Jan en bouwde het samen met Gert De Mangeleer uit tot het sterrenrestaurant zoals we het vandaag de dag kennen. Zelf werd Boudens in 2005 verkozen tot 'Eerste sommelier' van België in de prestigieuze Prosper Montagné-wedstrijd, en dit jaar nog tot 'Sommelier of the year'.

Bernard Lefèvre is reeds 15 een toegewijd friturist en voorzitter van Navefri, het Nationaal Verbond voor Frituristen. Hij noemt zichzelf het levende bewijs van de stelling dat regelmatig frieten eten niet noodzakelijk leidt tot overgewicht, en noemt de puntzak de geheime frietcode van de Belg.