Innochef

Tegenwoordig stellen consumenten steeds meer eisen aan voeding. Er is een grotere focus op gezonde voeding (minder suiker en minder vet) en op allergenen (eieren, koemelk, gluten e.a.). Daarnaast zijn er specifieke gezondheidswensen door bijvoorbeeld diabetespatiënten of consumenten met een specifieke levensstijl zoals vegetariërs of veganisten. Chefs komen hierdoor onder druk te staan om in deze noden van hun klanten te voorzien.

Het Innochef-project werd opgestart om chefs hierin te ondersteunen. Door wetenschappelijke en praktische knowhow van voedingsbedrijven aan elkaar te koppelen zullen chefs tijdens vier workshops leren hoe ze hun cliënteel beter van dienst kunnen zijn. De workshops worden begeleid door experten, zullen plaatsvinden in een keuken én zijn heel praktisch opgebouwd, zodat een chef er nadien meteen mee aan de slag kan in zijn zaak.

De vier thema’s behandelen:

  1. Gezond koken met oliën en vetten, in samenwerking met Vandemoortele
  2. Het hoe en het waarom van sous-vide koken, in samenwerking met Solina
  3. Het maken van gluten- en lactose-arme bereidingen, in samenwerking met Solucious
  4. Het gebruik van aroma’s in de keuken, in samenwerking met Flandria Foods
Gluten- & lactose-arme bereidingen
Solucious
Het hoe & wat van sous-vide koken
Solina
Gebruik van aroma’s in de keuken
Flandria Foods