Nationaal Young Chefs Team

Voor de eerste keer zal België meedoen aan de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup, georganiseerd in november 2018 in Luxemburg. De 750 kandidaten waren allen leerlingen of jong-afgestudeerden van Vlaamse en Brusselse hotelscholen. Daaruit werd een team van 8 getalenteerde jonge chefs gekozen dat ons land zal vertegenwoordigen: Abel Demeestere, Guus Goossens, Ines Marzougui, Laurence De Smet, Lennert Van den Berge, Michelle Boone, Neil Dirickx en Wout Soete. 

België neemt het op tegen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Engeland, Duitsland, Hongkong, Luxemburg, Noorwegen, Slovakije, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. De wedstrijd bestaat uit twee delen: het bereiden van een driegangenmenu voor zeventig personen en een gastronomisch buffet voor twaalf personen.

Meer info over de Culinary World Cup op de website van Vatel & Facebook