National Culinary Team

National Culinary Team

De Flanders Food Faculty wil Vlaamse culinaire talenten beter laten scoren op internationale culinaire wedstrijden. Zij stelden een coach aan voor het 'National Culinary Team. Die heeft als opdracht onze inzendingen op belangrijke culinaire wedstrijden optimaal voor te bereiden en te begeleiden.

Coach

Jo NelissenAlleen door een sterk team samen te stellen en optimaal voor te bereiden is het mogelijk om in deze wedstrijden goede resultaten neer te zetten. Daarom werd Jo Nelissen als "gastronomisch bondscoach" aangesteld. Hij is docent aan de gerenommeerde Hotelschool Spermalie in Brugge en was al de coach van de twee vorige Belgische Bocuse D’Or-teams. Hij heeft ook zelf zijn sporen verdiend op het internationale toneel. Zo behaalde hij onder andere de eerste plaats op de prestigieuze culinaire wedstrijd Prix Taitinger.

Bocuse d'Or

Bocuse d'OrElke 2 jaar gaat België op zoek naar de geschikte kandidaat om ons land culinair te vertegenwoordigen. Kortom, een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. Het hoofddoel is een kandidaat selecteren voor de Bocuse d’Or, het grootste gastronomisch evenement op mondiaal vlak.

National Young Chefs Team

FFF - Young Chefs TeamOns land is voor de eerste maal ooit geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup, die in november 2018 georganiseerd wordt in Luxemburg. De hotelscholen uit Vlaanderen en Brussel hebben nu hun beste leerlingen en jong-afgestudeerden afgevaardigd om te strijden voor een plaatsje in het achtkoppige team dat ons land zal vertegenwoordigen op één van de grootste culinaire wedstrijden ter wereld. “We willen de wereld duidelijk maken dat je voor lekker eten in Vlaanderen moet zijn”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Bij ons kan je genieten aan elke tafel en elke toog”.

Contact
Hilaire Spreuwers
Gastronomie Consulent