National Culinary Team

National Culinary Team: culinaire Rode Duivels

National Culinary Team
Het National Culinary Team zal ons land vertegenwoordigen tijdens internationale culinaire wedstrijden. Chef Lode De Roover (Fleur de Lin) en commis Piet Vande Casteele werden geselecteerd voor de Europese finale van Bocuse d’Or op 11 en 12 juni in Turijn.

Een achtkoppig team jonge getalenteerde koks vormt daarnaast de Belgische belofteploeg en doet mee aan de Young Chefs Culinary World Cup in november.

Andere wedstrijden op de agenda zijn de Olympiade der Küche in Erfurt (2020) en de Global Chefs Challenge (2017-2018). Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen: "De doelstelling is om medailles te behalen op internationale wedstrijden om zo de aantrekkelijkheid van Vlaanderen als culinaire topbestemming te bevestigen."

Jo Nelissen: gastronomisch bondscoach

Jo NelissenScoren op grote culinaire wedstrijden vergt heel wat voorbereiding. Het National Culinary Team wordt getraind door gastronomisch bondscoach Jo Nelissen, docent in hotelschool Spermalie (Brugge). Nelissen coachte eerder twee Belgische Bocuse d’Or teams en behaalde zelf de eerste plaats op de prestigieuze Prix Taitinger. Sterrenchef Peter Goossens leidt het bestuur dat zorgt voor de organisatie en communicatie.

Bocuse d'Or

Bocuse d'OrElke 2 jaar gaat België op zoek naar de geschikte kandidaat om ons land culinair te vertegenwoordigen. Kortom, een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. Het hoofddoel is een kandidaat selecteren voor de Bocuse d’Or, het grootste gastronomisch evenement op mondiaal vlak.

National Young Chefs Team

FFF - Young Chefs TeamVoor de eerste keer zal België meedoen aan de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup, georganiseerd in november 2018 in Luxemburg. De 750 kandidaten waren allen leerlingen of jong-afgestudeerden van Vlaamse en Brusselse hotelscholen. Daaruit werd een team van 8 getalenteerde jonge chefs gekozen dat ons land zal vertegenwoordigen: Abel Demeestere, Guus Goossens, Ines Marzougui, Laurence De Smet, Lennert Van den Berge, Michelle Boone, Neil Dirickx en Wout Soete.

Contact
Hilaire Spreuwers
Gastronomie Consulent