Ontstaan

Op 05 december 2015 werd het officiële startschot gegeven van de Flanders Food Faculty. Onder impuls van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en in aanwezigheid van 15 ‘Captains of Gastronomy’ werd een samenwerkingscharter ondertekend.

In het samenwerkingscharter staan de ambities verduidelijkt en de concrete acties die nodig zijn om Vlaanderen als regio te laten concurreren met andere culinaire bestemmingen zoals Spanje, Denemarken of Peru. De uiteindelijke missie is om van Vlaanderen tegen 2020 een culinaire topbestemming te maken.

Aan het charter gingen uitvoerige gesprekken met chefs, producenten, culinaire organisaties en belangenorganisaties vooraf. Uit deze gesprekken bleek vooral dat Vlaanderen nog veel te weinig opvalt tussen de vele landen die al jarenlang een doorgedreven marketingstrategie volgen om hun eetcultuur te promoten.

Een kerngroep zal jaarlijks een operationeel actieplan opstellen die de missie en de doelstellingen van de Flanders Food Faculty concretiseert.