National Culinary Team

Nationaal Culinair Team België

Het National Culinary Team is een project van de Flanders Food Faculty die verschillende teams van jonge talenten samenstelt die ons land zullen vertegenwoordigen tijdens internationale culinaire wedstrijden.

Chef Lode De Roover (Fleur de Lin) en commis Piet Vande Casteele wonnen de Belgische finale Bocuse d'Or en streden op het Europese toneel in Turijn naar een 6de plaats. Zij bereiden zich nu voor op de Wereldfinale van 2019 in Lyon.

Een achtkoppig team jonge getalenteerde koks vormt daarnaast de Belgische belofteploeg of het 'Young Culinary Team', en doet mee aan de Young Chefs Culinary World Cup in Luxemburg in november en de Battle for the Dragon in Wales (2019).

Andere wedstrijden op de agenda zijn de Olympiade der Küche in Erfurt (2020) en de Global Chefs Challenge (2017-2018). "De doelstelling is om medailles te behalen op internationale wedstrijden om zo de aantrekkelijkheid van Vlaanderen als culinaire topbestemming te bevestigen."