Roger Van Damme verkozen tot beste patissier ter wereld

  • 27 oktober 2017

Roger Van Damme is in Warschau op The Best Chef Awards 2017 verkozen tot beste patissier van de wereld. Zijn restaurant in Antwerpen ‘Het Gebaar’ dat vooral bekend staat om de desserts behaalde de 68ste plaats. In de selectie van de 300 beste chefs ter wereld behaalde collega chef-kok Nick Bril van The Jane -eveneens in Antwerpen- de vijfde plaats.

‘Ik ben sprakeloos’, reageert Roger van Damme. ‘Een krop in mijn keel. Dit is het hoogste dat je in je carrière kan bereiken. Als je ziet wie hier allemaal staat. Ik sta op het podium samen met zeer grote namen, gerenommeerde patissiers en chefs van over heel de wereld. Dat is een droom. Ik moet iedereen bedanken. Dit is de erkenning voor wat ik al 25 jaar probeer te doen: steeds mooiere desserts maken.’

The Best Chef is een project van TBC MediaCorp en een fenomeen op het sociale netwerk met een bereik van vier miljoen mensen. De selectie van chefs gebeurt op basis van het gebruik van innovatieve technieken en artistieke presentatie. De lijst wordt bepaald door bloggers, journalisten, foodfotografen en andere chefs wereldwijd. Zo’n 30 procent van de stemmen is afkomstig van volgers van het sociale netwerk.