Vlaams team stoot door naar wereldfinale Bocuse d'Or

• 13 mei 2016

Chef Peter Aesaert, commis Michelle Boone en coach Jo Nelissen zijn er in Boedapest (Hongarije) in geslaagd om de 9de plaats te halen op de Europese Finale van de Bocuse d’Or. De eerste 11 van alle deelnemende Europese landen gaan door naar de wereldfinale in Lyon (Frankrijk) in 2017. Bocuse D’or is de meest prestigieuze internationale culinaire wedstrijd. Toerisme Vlaanderen wil via zijn Flanders Food Faculty nog meer chefs klaarstomen om deel te nemen aan dergelijke wedstrijden en zo Vlaanderen wereldwijd in de kijker zetten als culinaire topbestemming.

De prestatie van het Vlaamse team mag gerust uniek genoemd worden, want de weg naar de wereldfinale is lang en vergt het uiterste op het vlak van culinaire creativiteit. Via nationale en continentale voorrondes proberen landenteams van over de hele wereld zich van een plaats op de wereldfinale van Bocuse d’Or te verzekeren. Peter Aesaert is chef bij Belgocatering en hij kreeg van zijn werkgever de nodige tijd en faciliteiten om zich grondig voor te bereiden op de wedstrijd. Het was trouwens al de tweede keer dat hij ons land op Europees niveau mocht vertegenwoordigen. Aesaert was eerder als winnaar uit de nationale selectieronde gekomen.

Het Vlaamse team zit nu bij de 24 teams die volgend jaar de wereldfinale culinair mogen uitvechten. Dit prachtig resultaat bewijst dat onze Vlaamse gastronomie van hoogstaande kwaliteit is en over de hele wereld mag en moet gezien worden. Want in Vlaanderen kan je genieten aan elke toog en elke tafel, en net dat maakt onze toeristische bestemming zo uniek.

Om deze sterke troef nog beter wereldwijd uit te spelen richtte Toerisme Vlaanderen onlangs de Flanders Food Faculty op. Bedoeling van de Flanders Food Faculty is onder meer om (internationale) wedstrijden zoals Bocuse d’Or in kaart te brengen en daar onze Vlaamse chefs voor klaar te stomen. Toerisme Vlaanderen wil de chefs alle noodzakelijke begeleiding en promotie aanbieden zodat ze zich zelf volledig kunnen concentreren op hun culinaire missie en de sterren uit de hemel kunnen koken.