Aan tafel met Vlaamse Meesters

Aan tafel met Vlaamse Meesters

Vlaanderen was ten tijde van de Vlaamse Meesters een toonaangevende regio. Net als nu was het  een regio die bruiste van innovatie, creativiteit en vakmanschap  op vlak van kunsten en erfgoed, architectuur, gastronomie. Ook vandaag telt Vlaanderen talrijke topchefs-Vlaamse Meesters die met hun baanbrekend vakmanschap ervoor zorgen dat onze bestemming internationaal op de culinaire kaart staat. 

Het project ‘Aan tafel met Vlaamse Meesters’ creëert een cross-over tussen Vlaamse Meesters en onze eetcultuur. Het biedt de mogelijkheid om een actieve rol te spelen in de  totaalbeleving van de Vlaamse Meesters, zodat bezoekers niet uitsluitend het Vlaamse Meesters-programma ervaren in musea en op erfgoedlocaties maar ook in restaurants, cafés en andere eet- en drankgelegenheden.

Een twintigtal chefs en culinaire vakmensen werd gevraagd om een ‘Vlaamse Meesters’- gerecht te maken. Op basis van inspiratiefiches met ingrediënten, recepten, eetgewoonten en schilderijen of prenten uit de periode van 15de, 16de en 17de eeuw, hebben zij het gerecht gecreëerd. Trouw  aan de receptuur van toen, of in een nieuw eigentijds kleedje gestopt en met een persoonlijke toets.

Bruegel
Rubens