Antwerpen culinair doorgelicht tijdens een nieuwe Chefs Tour op 13 juni

  • 14 mei 2018

Elk seizoen verandert er heel wat in de horeca. Wilt u te weten komen welke trends momenteel leven op vlak van ingrediënten, producten, beleving en concepten? Schrijf u dan zeker in voor de Chefs Tour in Antwerpen op woensdag 13 juni! Onder begeleiding van ervaren gidsen bezoekt u die dag samen met een kleine groep chefs en horecaondernemers de nieuwste concepten. U keert terug met een pak handige informatie en tips waarmee u meteen aan de slag kan gaan.

De dag start met een ontbijt bij Cuperus. De koffie- en theespecialist geeft zowel aan koffieleken als doorwinterde barista’s opleidingen en gidst u door de wereld van theeceremonies. De ideale gelegenheid om samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken en tips en tricks uit te wisselen.

Daarna worden de nieuwste ontbijt- en patisserietrends aan u voorgesteld tijdens interactieve tours bij Chez Claire, Hoeked en Cereal Heaven. U krijgt er alle nodige tips om het ontbijt anders te gaan bekijken en uw klanten te verrassen. 

Chez Claire presenteert u de  ‘haute éclairs’: een nieuwe aanpak die voor een unieke smaaksensatie zorgt en het aloude gebak een hip imago geeft. Het concept werd bedacht door Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, de oprichters van de populaire WASBAR

Hoeked zorgt ervoor dat u nooit meer hetzelfde kijkt naar de Amerikaanse donuts. Geen ronde, vettige snacks, maar briochedeeg met verrassende toppings. In Cereal Heaven komt u terecht bij de eerste cornflakesbar van het land. Er zijn honderden smaakcombinaties mogelijk met de gekste afwerkingen, waardoor cornflakes uit het vergeethoekje gehaald worden en een stevige imagoboost krijgen.   

Tijdens de lunch maakt u kennis met Graanmarkt 13, een concept dat bestaat uit een restaurant, een winkel en een appartement. De chefkok Seppe Nobels creëert er de heerlijkste gerechten met behulp van lichte, voedzame en gezonde ingrediënten. Het restaurant werd daarvoor in 2015 door Gault&Millau uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen. Tijdens de lunch biedt het restaurant ook een variëteit aan vis en vlees aan.

Vervolgens worden de nieuwste innovaties binnen de Fast Casual Street Food-trend ontdekt met een bezoek aan Otomat, Bavet, Greenway en Frites Atelier.

Tijdens een proeverij bij Otomat krijgt u een exclusieve blik achter de schermen. Het team dat het Belgische pizzaconcept lanceerde, kwam in het verleden ook al met Ellis Gourmet Burger op de proppen. Ze kennen als geen ander het recept voor een sterk concept in het Belgische horecalandschap.

Bij het restaurant Bavet draait alles rond spaghetti. Geen macaroni, geen tagliatelle: enkel spaghetti die gecombineerd kan worden met 6 verschillende sauzen. Voor de afwerking is er onder meer de keuze tussen spek, stukjes kip, rucola, uitjes, halloumi, … .  Greenway toont hoe u restaurants, retail en festivalcatering op succesvolle wijze combineert. Frites Atelier van Sergio Herman geeft dan weer inspiratie om de traditionele frieten op uw kaart anders te gaan bekijken. 

Altijd gefascineerd geweest door het iconische ‘bolleke’? Tijdens een rondleiding door brouwerij De Koninck komt u niet alleen alles over de bieren van De Koninck te weten, maar krijgt u ook een blik achter de schermen bij de slagerij The Butchers Store, de kaaswinkel Only Cheese en chocolatier Jitsk Chocolates.

De inspirerende dag wordt afgesloten met een netwerkborrel bij het BBQ-restaurant en rooftopbar Black Smoke. Zij zorgen voor een unieke mix tussen Amerikaanse barbecuetradities en lokale invloeden. De gerechten worden op houtgestookte smokers en unieke Argentijse parrilla grills bereid.

De gidsen van The Trend Kitchen zorgen ervoor dat u helemaal mee bent met de nieuwste trendy concepten in de horecawereld. Dankzij de bijzondere, interactieve aanpak keert u terug naar huis met tips die u meteen in uw eigen zaak kan gebruiken. 

Kortom een niet te missen inspirerende dag!

Schrijf u snel in voor deze unieke dag want de plaatsen zijn beperkt!

Praktisch