Laat je inspireren in de keuken met nieuwe inspiratiegids 'Barok koken met een twist'

  • 24 april 2018

De inspiratiegids 'Barok koken met een twist' bevat de beste recepten, opvallendste bereidingswijzen en interessantste keukengeheimen uit de baroktijd (17e eeuw).

Deze inspiratiegids is in de eerste plaats gericht op restaurateurs, cateraars en hoteliers van Antwerpen en de Vlaamse Ardennen. Deze culinaire gids met de kook- en met de kook- en eetgewoontes van toen, wordt jouw beste maatje tijdens het barok themajaar (2018) van het toeristisch programma 'Vlaamse Meesters'. Want vanaf juni 2018 komen bezoekers vanuit alle hoeken van het (buiten)land naar Antwerpen en Oudenaarde. Via tentoonstellingen en evenementen kunnen ze het barokke nalatenschap van meesters als Peter Paul Rubens en Adriaen Brouwer bewonderen. Iedereen weet dat kunstliefhebbers ook wel houden van culinaire verwennerij. Dankzij onze tips kan jij daarvoor zorgen. Je kan hen de barok op hun bord laten proeven.

Deze inspiratiegids is een initiatief van Horeca Vorming en Toerisme Vlaanderen. Wij konden rekenen op de medewerking van Horeca Vlaanderen, Visit Antwerpen, Toerisme Oudenaarde, Jakob Snellings, culinair coach Jan Buytaert, foodfotograaf Tony Le Duc en foodwriter Marc De Clercq.

Je kan de inspiratiegids downloaden en nalezen via de website van Horeca Vorming Vlaanderen.