Schrijf je in voor een nieuwe Chefs Tour in Gent op 15 maart

  • 29 januari 2018

Elk seizoen verandert er veel in de keuken, en de lente is een tijd van frisse ingrediënten en primeurs. Maar welke trends leven er nu op gebied van ingrediënten, producten en beleving tijdens de lente? Dat komt u allemaal te weten tijdens een nieuwe Chefs Tour in Gent op donderdag 15 maart !

Met een kleine groep chefs en horecaondernemers gaat u op verkenning in Gent om te kijken welke trends er spelen, zowel in de keuken als op gebied van producten en concepten in de lente. Denk aan primeurgroenten, vlees, vis, dranken enzovoort. Kortom, producten die op hun best zijn in de lente!

U gaat zelf aan de slag met de beste streekproducten uit Gent en omstreken tijdens een interactieve workshop. U duikt er zelf de keuken in om samen met collega’s om tips en tricks uit te wisselen. Vervolgens kan u genieten van de verfijnde gerechten met eerlijke topingrediënten die u zelf hebt bereid.

U bezoekt Tierenteyn-Verlent, pionier op gebied van ambachtelijke mosterd. De lekkernijen die bij en door Tierenteyn worden gemaakt winnen enorm aan populariteit doordat ze puur ambachtelijk zijn en fantastisch zijn van smaak. Tijdens het bezoek leert u de ins en outs van mosterdproductie kennen die in een healthy lifestyle passen.

Om de nieuwste producttrends te leren kennen gaat u op bezoek bij de vakmannen van CRU die als geen ander weten welke Belgische topproducten er op hun best zijn in de lente. U krijgt de kans om op een unieke verkenningstocht te gaan door CRU en om de nieuwste producten te proeven.

U krijgt ook een blik achter de schermen bij Otomat Heavenly Pizza. Het team dat het Belgische pizzaconcept lanceerde, startte in het verleden ook al Ellis Gourmet Burger. Zij kennen als geen ander het recept voor een sterk concept in het Belgische horecalandschap. Tijdens een proeverij bij Otomat krijgt u een exclusieve blik achter de schermen.

Onder begeleiding van de ervaren gidsen van The Trend Kitchen krijgt u tevens de meest trendy concepten te zien die de stad te bieden heeft! U krijgt duiding bij de verschillende trends die spelen en krijgt verschillende tips die u in uw eigen zaak kan gebruiken.

Praktisch

  • Datum: Donderdag 15 maart 2018 (9u tot 19u)
  • Locatie: Gent (plaats van afspraak wordt bevestigd bij inschrijving)
  • Verplaatsingen gebeuren met de fiets. Deze fietsen worden door de organisatie voorzien.
  • Deelnameprijs: €175 (exclusief BTW)
  • Inschrijven kan op de website van Horeca Vlaanderen