Vlaanderen eregast op internationaal foodfestival in Parijs

  • 6 maart 2018

Samen met Visit Antwerpen stuurden we een Vlaamse delegatie culinaire vakmannen naar het Omnivore foodfestival in Parijs. Zij vertegenwoordigen onze regio als ‘eregast’ op het gerenommeerde festival van zondag 4 tot en met dinsdag 6 maart. Met verschillende workshops en een heus Antwerps pop-updiner laten ze de internationale gastronomische sector, food lovers, pers en influencers kennismaken met onze Vlaamse culinaire knowhow. De broers Folmer van restaurant Couvert Couvert vielen zelfs al in de prijzen.

De foodbeurs Omnivore laat haar publiek proeven van een jonge internationale keuken. Deze wereldwijd toonaangevende beurs bereikt zowel de gastronomische sector als de culinaire pers en het brede publiek. Innovatie, creativiteit en vakmanschap staan er voorop. Een filosofie die helemaal klopt met het DNA van Vlaanderen als gastronomische topbestemming.

Visit Antwerpen en Toerisme Vlaanderen zorgden ervoor dat de Vlaamse keuken een prominente plaats inneemt op Omnivore 2018 in Parijs. Drie dagen lang staan een tiental chefs, patissiers, barmannen en andere vakmannen paraat om culinair Vlaanderen te vertegenwoordigen. Een speciale plaats werd weggelegd voor Jong Keukengeweld-chefs Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque), Sander Goossens (Domestic) en Davy Schellemans (Veranda) die het driedaags festival op dinsdagavond 6 maart mogen afsluiten met een 100% Antwerps Pop-Up Diner.

Als eregast staat Vlaanderen duidelijk in de kijker: zowel op de beurs zelf als in de communicatie errond. De internationale liefhebbers van het betere eten zullen niet om Vlaanderen heen kunnen. Ook de erkenning voor onze vakmannen blijft niet uit: de broers Laurent en Vincent Folmer van restaurant Couvert Couvert mochten op maandag 5 maart al een bekroning van Omnivore in ontvangst nemen. Bovendien is er ook Parijse pers op het evenement aanwezig, die over Antwerpen en Vlaanderen als gastronomische topbestemming zal schrijven. Zo komen we positief onder de aandacht bij de Franse culinaire meerwaardezoeker.